Alle Bedrijven Online maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de website gaat u hier mee accoord.
Meer informatie | Sluiten
 
Wat zoekt u ?
 
Voer een zoekterm in
 
Waar wilt u zoeken ?
 
Een plaats, gemeente of provincie
 


Welk product zoekt u ?
 
Voer uw zoekterm(en) in
 
 

Familie filter

Inschakelen Uitschakelen
 
Rubrieken index: 2  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
 

Bedrijfsprofiel Roetgerink Mode & Schoenen BV

 

Shop merkkleding bij Roetgerink.nl

Roetgerink, van marskramer tot webshop

Christiaan Roetgering is de man die Roetgerink Mode en Schoenen 160 jaar geleden is begonnen. Hij heeft er voor gezorgd dat u vandaag de dag bij ons kunt komen winkelen, en dat wij u hierbij kunnen helpen.

Christiaan Roetgering, marskramer en grondlegger van Roetgerink Mode

Roetgerink Mode en Schoenen is in 160 jaar uitgegroeid tot dé Modestraat van Twente. Christiaan Roetgering is de grondlegger van Roetgerink Mode, hij is de overgrootvader van de huidige eigenaren. Christiaan trok vroeger als marskramer door Twente en verkocht van alles. Hij kocht zijn goederen over van onder andere Twentse spinnerijen en huisweverijen. In 1854 begon Christiaan, naast de boerderij, een kruidenierszaak. Vanwege de stijgende vraag naar goedkope confectie, begon Roetgerink in de naoorlogse jaren ook met goedkope kleding. De winkel stond in die tijd al bekend om zijn vakkundige bediening en de klantvriendelijkheid. Van het begin af aan kreeg iedere klant een gratis kop koffie. Deze traditie is in stand gehouden, ook vandaag de dag krijgen onze klanten in de Koffiekökk’n een lekkere kop koffie of thee. De blijvende stijgende vraag naar goedkope kleding leidde tot specialisatie op het gebied van confectiekleding, met als gevolg dat de verkoop van lappen stof en kruidenierswaren niet langer kon worden voortgezet. Het café bleef tot in de jaren tachtig bestaan, daarna richtten de Roetgerings zich volledig op de mode.

Roetgering of Roetgerink?

Het is u waarschijnlijk al opgevallen, de winkelnaam en familienaam wordt op twee verschillende manieren geschreven. Hoe is dit ontstaan? De familienaam werd vanuit het beginsel geschreven met een g op het einde. Vroeger had men nog geen gedigitaliseerde systemen bij de Kamer van Koophandel. De winkel stond geregistreerd als “Roetgering’s kleer- en textielhandel”. Puur door spraakverwarring is de g een k geworden, en hierdoor is de winkel Roetgerink gaan heten.

Bij ons kunt u shoppen voor het hele gezin

Roetgerink is nog steeds een familiebedrijf. Broers en neven staan tegenwoordig aan het roer van Roetgerink Mode en Schoenen. Zij zorgen er samen met ruim 150 enthousiaste medewerkers voor dat Roetgerink vandaag de dag nog steeds daarvoor staat waar het 160 jaar geleden mee is begonnen: de Twentse gastvrijheid en de vakkundige en klantgerichte bediening.
Onze winkels begroeten jaarlijks duizenden bezoekers uit het hele land. Wij bieden u een brede collectie met de nieuwste modetrends, voor het hele gezin. U kunt bij ons terecht als u op zoek bent naar kleding voor een bijzondere gelegenheid zoals een communie of een bruiloft. Ook voor de alledaagse gelegenheden, zoals werk en vrije tijd slaagt u bij ons zeker! Bij Roetgerink kunt u kiezen uit vele Nederlandse en internationale topmerken voor dames, heren én kinderen. Een complete outfit, inclusief een mooi paar schoenen, kunt u bij ons uitzoeken. Geniet van de warme charme en de frisse stijl van onze nieuwste collecties.

De Roetgerink-webshop, hét marktplein anno 2011

Het winkelpand heeft door de jaren heen veel ingrijpende transformaties ondergaan. Na vijf ingrijpende verbouwingen beschikken wij over een vloeroppervlak van maar liefst meer dan 6.000 m²! Daarnaast vonden wij het tijd voor een andere frisse wind, iets waardoor wij onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Dit betekende voor ons het opzetten van een unieke website met webshop. Sinds september 2011 kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week lekker winkelen en genieten van onze mooie collecties. Mocht u er geen genoeg van krijgen, dan staan uiteraard ook in onze winkels in Enter alle enthousiaste medewerkers, en een lekkere kop koffie of thee, voor u klaar.

Shop merkkleding bij Roetgerink.nl

 


Uitgebreide informatie

 
 • Bedrijfsindex
 • Email
 • Download vCard
 • Voeg toe aan TomTom
 • Routeplanner
 • Bookmark
 • Printen
 • Producten bekijken van Roetgerink Mode & Schoenen BV Producten bekijken
 • Vestigingen van Roetgerink Mode & Schoenen BV Vestigingen
 • Bedrijfsprofiel van Roetgerink Mode & Schoenen BV Bedrijfsprofiel bekijken
 • Diensten en producten van Roetgerink Mode & Schoenen BV Diensten en producten bekijken
 • Aanbiedingen van Roetgerink Mode & Schoenen BV Aanbiedingen bekijken
 • Persberichten van Roetgerink Mode & Schoenen BV Persberichten
 • Vacatures van Roetgerink Mode & Schoenen BV Vacatures
 • Youtube commercial van Roetgerink Mode & Schoenen BV Youtube commercial
 
Zoek een product binnen dit bedrijf

 
 
 

© 2019 AlleBedrijvenOnline.nl