Alle Bedrijven Online maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de website gaat u hier mee accoord.
Meer informatie | Sluiten
 
Wat zoekt u ?
 
Voer een zoekterm in
 
Waar wilt u zoeken ?
 
Een plaats, gemeente of provincie
 


Welk product zoekt u ?
 
Voer uw zoekterm(en) in
 
 

Familie filter

Inschakelen Uitschakelen
 
Rubrieken index: 2  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
 

Bedrijfsprofiel Carl Denig BV

 

Carl Denig werd in 1892 geboren in Rotterdam. Zijn familie kwam van origine uit Rheinland-Pfalz.

In 1910 ging Carl Denig naar London voor een 2-jarige opleiding tot kleermaker. Om de succesvolle afronding van zijn opleiding af te sluiten ging hij in 1912 met 2 vrienden naar Isle of Wight om te kamperen in een zelf gemaakte tent. Ze werden prompt opgepakt als spionnen omdat ze per abuis op een militair oefenterrein de nacht hadden doorgebracht.

Er volgde een heuse rechtzaak, maar het drietal werd weldra vrijgelaten. Ondertussen had de nederlandse pers het verhaal opgepikt en bij terugkomst in de haven van Rotterdam was er grote belangstelling voor zijn kampeer avontuur. Dit bracht Carl Denig op het idee om tenten in productie te gaan maken en zo geschiedde.

De eerste Denig tenten verlieten het atelier op het Rokin te Amsterdam. Uiteindelijk kwam er ook kleding in de collectie en vanaf 1924 had Denig een van de eerste "shop in shops" voor de Scouting Nederland!

In de dertiger jaren is de firma verhuisd naar de huidige locatie op de Weteringschans. Ook werd in Den Haag op de Laan van Meerdervoort een 2e winkel geopend.
Tijdens de WOII bleef de winkel geopend, weliswaar met een beperkt assortiment. Naar zeggen van dochter Carla Denig had haar vader weinig op met de bezetter en heeft zelfs enige dagen gevangen gezeten na zijn weigering een duitse officier enkele overhemden zonder bon te leveren.

Rond 1970 heeft Carl Denig zijn zaken verkocht aan Henk van Veen, bekend in die tijd als importeur van Kreidler. Deze heeft samen met het personeel het bedrijf weten uit te bouwen tot een modern Outdoor bedrijf met een vestiging in Amsterdam en sinds een enkele jaren ook een vestiging met een grote tentenshowroom in Nieuwegein.

Recent is de firma overgenomen door Gert Jan Nauta en Peter Arensman. Zij zijn pas de derde eigenaren en gepast trots een dergelijk bedrijf met een roemrucht verleden te hebben kunnen aankopen.

De filosofie blijft onveranderd: top kwaliteit in buitensport artikelen tezamen met advies van hoog niveau.

Carl Denig zou niets anders gewild hebben!

In 2012 bestond Carl Denig alweer 100 jaar! Ter eren van dit jubileum hebben we een mooi plakboek gemaakt van oud materiaal dat je door de tijd meeneemt naar het bedrijf van vandaag de dag.

 


Uitgebreide informatie

 
 
Zoek een product binnen dit bedrijf

 
 
 

© 2021 AlleBedrijvenOnline.nl