Alle Bedrijven Online maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de website gaat u hier mee accoord.
Meer informatie | Sluiten
 
Wat zoekt u ?
 
Voer een zoekterm in
 
Waar wilt u zoeken ?
 
Een plaats, gemeente of provincie
 


Welk product zoekt u ?
 
Voer uw zoekterm(en) in
 
 

Familie filter

Inschakelen Uitschakelen
 
Rubrieken index: 2  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
 

Bedrijfsprofiel Schuurman Schoenen

 

Schuurman Schoenen in vogelvlucht

Meer dan 50 jaar Schuurman in vogelvlucht, van marktkoopman tot schoenenimperium

Schuurman Schoenen is een begrip in het oosten en noorden van Nederland. Het is dan ook bijna niet meer voor te stellen dat de onderneming ooit heel kleinschalig begon in een winkeltje aan de Julianastraat in Borculo. Het was in de 50-er jaren van de vorige eeuw dat Jan en Lien Schuurman, de ouders van de huidige eigenaar John, de basis legden voor het huidige succes. Een terugblik op al meer dan 50 jaar Schuurman Schoenen.

De eerste schoenenwinkel annex reparatieservice aan de Julianastraat in een net gebouwde wijk in Borculo. Ze waren zowel actief in de winkel als op markten in de Achterhoek en Twente. ’s Avonds was het dan tijd om de reparaties uit te voeren.

Schuurman Schoenen & Sport

Omdat de zaken vanaf de eerste dag voorspoedig gingen bouwden Jan en Lien Schuurman in 1955 een woonhuis bij de winkel en door een snelgroeiend aantal klanten in de regio volgde er in 1963 een verbouwing van de winkel waarmee de zaak geleidelijk werd uitgebreid. De naam Schuurman Schoenen & Sport stond in die tijd inmiddels garant voor kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen en het ondernemingspaar stond in wijd en zijd bekend om hun kennis van zaken en een prima service.

In 1969 kwam zoon John, de huidige eigenaar van Schuurman Schoenen en Sport, in de zaak en al snel werd schoenen verkopen zijn lust en zijn leven. De winkel draaide inmiddels zo goed dat in 1972 een nieuw pand werd betreden in het centrum van Borculo. Destijds was de winkel 200m2 groot. De winkel bestaat nog steeds al is het pand inmiddels ruim vijf keer zo groot.

In 1979 namen John en zijn vrouw Tineke de zaak over van Jan en Lien. Het assortiment bleef zich uitbreiden en het aantal medewerkers groeide explosief. Het was zo druk geworden dat het pand in Borculo bijna uit haar voegen barstte en deze bood niet voldoende mogelijkheden meer tot verdere groei.

In 1994 werd de knoop doorgehakt en opende Schuurman filialen in Winterswijk en Denekamp. Dit bleek een groot succes en in de loop der jaren kwamen er steeds meer winkels bij. In totaal telt Schuurman op dit moment 44 Schuurman Schoenen winkels en een webshop.

 


Uitgebreide informatie

 
 
Zoek een product binnen dit bedrijf

 
 
 

© 2021 AlleBedrijvenOnline.nl