Alle Bedrijven Online maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de website gaat u hier mee accoord.
Meer informatie | Sluiten
 
Wat zoekt u ?
 
Voer een zoekterm in
 
Waar wilt u zoeken ?
 
Een plaats, gemeente of provincie
 


Welk product zoekt u ?
 
Voer uw zoekterm(en) in
 
 

Familie filter

Inschakelen Uitschakelen
 
Rubrieken index: 2  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
 

Bedrijfsprofiel Green Jump

 

Ben je op zoek naar  leuke en 100% veilige producten? Green Jump heeft alles voor jouw baby of kind in één winkel waardoor je zekerheid hebt over de kwaliteit van de producten en tijd bespaart .

Wij zijn Goran en Manon en onze dochter heet Lana. Lana is geboren in juli 2005.

We maken ons al jaren druk over schadelijke stoffen die in baby- en kinderproducten zitten en kiezen daarom zelf zoveel mogelijk voor biologische producten. We houden daarnaast ook van mooie en leuke dingen wat het soms uitdagend maakt om biologisch te winkelen.

Aangezien we dus zelf ondervinden hoe lastig het kan zijn om voor je baby of kind leuke, gezonde producten te vinden is het idee ontstaan om Green Jump te starten. In onze webwinkel vind je alles voor baby's en kinderen, natuurlijk de allerleukste producten en nog biologisch ook!

Wij willen het met Green Jump voor ouders makkelijker maken om al die verantwoorde, gezonde en natuurlijk ook leuke baby- en kinderspulletjes te vinden. We willen het biologische aanbod voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken, zodat iedereen de kans krijgt een groen sprongetje te maken voor en met zijn kinderen. Daarom vinden wij het belangrijk dat de producten betaalbaar zijn.

Is alles biologisch bij Green Jump?

Biologisch betekent dat de materialen en het productieproces van een product zijn goedgekeurd door een instantie die de bevoegdheid heeft om het keurmerk ‘biologisch’ toe te kennen. Dit keurmerk bestaat niet voor alle materialen en producten. Er bestaat geen biologisch hout of biologische kunststof bijvoorbeeld.

Wanneer er geen biologische variant bestaat, dan kiezen wij voor het, naar onze mening, beste alternatief. Denk hierbij aan plastic wat PVC-, BPA- en weekmakervrij is en speelgoed wat gemaakt is van duurzaam hout en geverfd is met veilige, niet giftige verfsoorten. Onder productinformatie kun je hierover meer lezen.

Betaalbaar

Natuurlijk merk je het in je portemonnee als je biologische producten koopt. Wij merken zelf ook dat we minder kopen, maar wel producten van goede kwaliteit en gezond. We kiezen dus bewuster.

We doen ons uiterste best om in de Green Jump webwinkel leuke, gezonde producten van goede kwaliteit in ons assortiment te hebben tegen redelijke prijzen. We kunnen niet in jouw portemonnee kijken, maar wij denken dat wij voor ieders budget wat te bieden hebben.

Hoe het allemaal begonnen is

Toen ik zwanger was van Lana lazen Goran en ik een nieuwsberichtje waarin een waarschuwing stond voor kleine kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding gaven om geen (niet-biologische) sinaasappels te eten.

Uit testen bij supermarkten bleek namelijk dat de hoeveelheid gif die aanwezig was, zeer schadelijk was voor deze doelgroepen. Aangezien ik tijdens mijn zwangerschap verslaafd was aan verse jus d'orange schrokken wij daar nogal van. Ik ben toen gestopt met het drinken van verse jus d'orange en we zijn ons gaan verdiepen in giftige stoffen in ons eten.

Al snel bleek dat het kiezen voor biologisch eten de veiligste keuze was en sinds die tijd eten we zoveel mogelijk biologisch. Biologisch vlees en biologische groente & fruit zijn daarbij voor mij het belangrijkste.

Biologische verzorgingsproducten

Badschuim zonder schadelijke stoffenTijdens het lezen over biologisch eten, kwamen we ook veel tegen over gifstoffen, die aanwezig zijn in verzorgingsproducten zoals bijvoorbeeld parabenen, triclosan enzovoort. Uit onderzoeken blijkt dat deze stoffen schadelijk zijn voor je lichaam, en zeker voor kinderen omdat zij kleiner en kwetsbaarder zijn.

Blijkbaar zijn deze onderzoeken voor de overheid onvoldoende om deze stoffen te verbieden, dus let ik altijd goed op wat er in verzorgingsproducten zit. De echt gevaarlijke stoffen zijn namelijk eenvoudig te vermijden. Voor mijn dochtertje ben ik daarom erg blij met Weleda en Earth Friendly Baby.

Biologische kinderkleding

We praten vaak met elkaar over ingrediënten die Lana binnenkrijgt als ze eet of hoe er stoffen in haar lijfje kunnen komen als we iets op haar huid smeren. Als je dan bedenkt dat ze meer dan 12 uur per dag in haar bedje ligt met haar knuffel tegen zich aan, dan is het stapje naar lezen over biologische stoffen en materialen snel gemaakt. We waren echt ongelooflijk geshockeerd toen we de feiten lazen over biologisch katoen.

Er zijn genoeg alternatieve materialen te vinden en vooral voor baby's is er voldoende biologische babykleding te vinden. Helaas wordt het voor Lana steeds lastiger om biologische kinderkleding te kopen en moeten we hiervoor steeds vaker naar het buitenland uitwijken.

Speelgoed

Liever een biologische knuffel?Naast de knuffel, waarover we ons zorgen maakten omdat ze die zoveel uur per dag tegen zich aan houdt, zagen we Lana ook af en toe speelgoed in haar mond doen. Ook dit stimuleerde ons weer tot een paar avonden zoeken op internet en ook hier werden we helemaal niet vrolijk van.

We zijn het meest geschrokken van het feit dat bepaalde kankerverwekkende stoffen in speelgoed helemaal niet verboden waren vanwege verouderde richtlijnen en dat uit testen van de Voedsel en Waren autoriteit blijkt dat de stoffen, die wel verboden zijn, nog steeds in speelgoed zitten.

Helaas is er voor speelgoed nog geen keurmerk dus dat betekent dat het belangrijk is om zelf extra goed op te letten wat je koopt en bijvoorbeeld goed na te denken over waarom plastic speelgoed niet goed is voor kinderen.

Milieu en Fair Trade

Fair Trade biologisch product Natuurlijk willen we dat Lana gezond opgroeit in een wereld waarin de toekomst van mensen, dieren en planten gewaarborgd is. We willen dat zij, net als wij, kan genieten van het leven.

De producten waarvoor we hebben gekozen, zijn zo min mogelijk milieubelastend en zoveel mogelijk Fair Trade en dragen bij aan een groenere, eerlijkere toekomst.

Vandaar dat wij de naam Green Jump erg toepasselijk vinden. Wat ons betreft huppelt en springt Lana een groene toekomst tegemoet, samen met een heleboel andere kinderen!

Als je meer wilt weten over ons, stuur ons dan een mailtje op info@greenjump.nl

Geniet van de dag!!

Goran en Manon

 


Uitgebreide informatie

 
 
Zoek een product binnen dit bedrijf

 
 
 

© 2022 AlleBedrijvenOnline.nl